Προτομές για τρεις οπλαρχηγούς στις Άνω Ασίτες

Στ. Αρναουτάκης: “Τιμούμε την θυσία των οπλαρχηγών. Οι προτομές θα αποτελούν στο εξής υπόμνηση της θυσίας των ηρώων”

Η εκδήλωση για την τελετή αποκάλυψης των προτομών των οπλαρχηγών Εμμανουήλ Μανουσάκη, Εμμανουήλ Μπαντουβά και Ιωάννη Πολυξίγκη, πραγματοποιήθηκε στο Ηρώον των Άνω Ασιτών και την οργάνωσαν ο πολιτιστικός και λαογραφικός Σύλλογος, η Κοινότητα και η Ενορία Ασιτών.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπου Κνωσού Μεθόδιος και ακολούθησαν ομιλίες για τους αγώνες των ηρώων καθώς και κατάθεση στεφάνων. 
Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: 
«Με αισθήματα βαθύτατου χρέους, συμμετέχουμε σήμερα στην τελετή αποκάλυψης των προτομών τριών ηρώων που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του Έθνους και πολέμησαν με αυταπάρνηση για την Ελευθερία.
 Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τον Οπλαρχηγό Μαλεβιζίου Μανουσάκη Εμμανουήλ, τον Αρχηγό της Εθνικής Αντίστασης Κρήτης Μπαντουβά Εμμανουήλ και τον Οπλαρχηγό Μαλεβιζίου και Βουλευτή της Κρητικής Πολιτείας Πολυξίγκη Ιωάννη.


 
Συγχαίρουμε ιδιαίτερα  τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο, την Κοινότητα και την Ενορία Άνω Ασιτών για τη διοργάνωση αυτής της τιμητικής εκδήλωσης.
Οι προτομές που αποκαλύπτουμε σήμερα θα αποτελούν στο εξής υπόμνηση της θυσίας των ηρώων, η οποία είχε ως στόχο τη διαφύλαξη της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας. Μια θυσία την οποία έχουμε χρέος να τιμούμε διαρκώς».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην τελετή αποκαλυπτηρίων των προτομών τριών οπλαρχηγών στις Άνω Ασίτες  

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων  των προτομών του Οπλαρχηγού Μαλεβιζίου Μανουσάκη Εμμανουήλ , του Αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης Κρήτης Μπαντουβά Εμμανουήλ και του Οπλαρχηγού Μαλεβιζίου και Βουλευτή της Κρητικής Πολιτείας Πολυξίγκη Ιωάννη. στις Άνω Ασίτες παρευρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 1 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Ο Δήμαρχος έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του  Καπετάν Πολυξίγκη, μαζί με την Μαρία Χαρκούτση, δισέγγονη του οπλαρχηγού, ενώ κατέθεσε και στεφάνι στο μνημείο. Μετά την τελετή συνεχάρη τον γλύπτη Μανώλη Χαρκουτση για την εξαιρετική δουλειά του στις τρεις προτομές, καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας και  τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο  Άνω Ασιτών για την πρωτοβουλία της δημιουργίας και της τοποθέτησης των προτομών,  αφού, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, έτσι τιμούν την ιστορία και τους ήρωες του τόπου τους ενώ παράλληλα δίνουν την ευκαιρία στους νεότερους να μάθουν για αυτούς . 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί